tiistai 9. joulukuuta 2008

Kirje joulupukille

Rakas Joulupukki!

Minä kirjoitan Sinulle ensimmäistä kertaa, sillä vielä vuosi sitten olin vasta emoni massussa kovaa vauhtia kasvamassa. Vuosi on mennyt nopeasti ja paljon on tapahtunut. Mutta mikä tärkeää, minä olen ollut hyvin kilttinä. Minun ihmismamini kehuu kaikille, että olen harvinaisen hyväntuulinen ja myös pyytetön pikkukissa. Olen kuullut myös sellaista, että olisin nimeni mukaisesti sädehtivä! Minä jaksan aina olla iloinen ja kiinnostunut kaikesta sekä muistan tasaisin väliajoin käydä hellimässä sekä emoani että ihmismamiani. Eikä silläkään niin väliä, vaikka esim. emoni ei muistaisi yhtä usein mua helliä. Kyllä mä ymmärrän, että sillä on muitakin kiireitä. Mitä tulee kiltteyteen, niin esimerkiksi en ole rikkonut yhtään kuppia tai kippoa moneen viikkoon. Ja ettei jäisi väärä mielikuva, niin en ennenkään niitä tahallani ole rikkonut, ne ovat vaan jääneet muilta väärään paikkaan. Uskothan rakas Joulupukki, että en tee tahallani mitään tuollaista, mistä esim. ihmismamille tulisi mieliharmia. Ja vaikka minä saankin joskus sellaisia hassuja hepuleita, niin nekin kuuluvat vaan tuohon hyväntuulisuuteen ja iloisuuteen.

Mutta rakas Joulupukki. Kirjoitan Sinulle nyt kolmesta syystä ja ymmärrän sen, jos kaikkia et voi toteuttaa, mutta minä lupaan olla ensi vuonna vieläkin kiltimpi ja sädehtivämpi, jos lupaat yrittää parhaasi näiden suhteen.
Toive numero 1: Minä toivon, että rakkaat siskoni Siiri ja Saaga pysyvät terveinä ja heillä on kaikki tästä eteenpäinkin hyvin. Olen kuullut, että heillä on mitä parhain uusi koti ja heillä on tosi hyvä olla siellä. Minulla on välillä tosi kova ikävä heitä, mutta kyllä minä jaksan, kun tiedän, että aina silloin tällöin kuitenkin näemme ja he ovat onnellisia.
Toive numero 2: Minä toivon, että minun rakas emoni pysyy myös terveenä ja hänen toiveensa mahdollisesta sulhasesta toteutuu. Tosin ihan vähän voisin myös toivoa emolleni sellaista tasalaatuisuutta tuohon mielenlaatuun, kun välillä hän pursuaa lapsirakkautta ja välillä taas on kaikki ihan pielessä, mitä minuun tulee siis. Mutta ehkäpä se liittyy vaan tuohon aikuisuuteen (ja vaikka minä kuulemma virallisesti aikuinen olenkin, niin silti en ihan kaikkia aikuisten juttuja vielä ymmärrä).
Toive numero 3: Jos minä voisin kenties ehkä mahdollisesti jotain pientä uskaltaa pyytää myös itselleni, niin minä saattaisin ehkä kenties vähän haluta saada sellaisen pienen kivan ja edes vähän pehmeän pesän tänne meidän takan päälle. Minä kun niin tykkään ottaa päikkäreitä täällä takan päällä, mutta kun se on niin kova. Värilläkään ei niin väliä. Joka tapauksessa, oikein hyvää joulua Sinulle Joulupukki ja samoin kaikille apulaisillesi! Toivotaan yhdessä, että kaikkien meidän nelijalkaisten toive niin joulurauhasta kuin hyvästä kodista sekä huolenpidosta ympäri vuoden piirtyisi ihmistenkin mieleen, joohan!

Kehräysten kera,
Säde

Ei kommentteja: