perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesä on kiva

Niin, ei kai siitä muuta mieltä voi olla? Juu, välillä oli aikas lämmintä, mutta kyllä se kummasti vilvoitti, kun heitti ajatukset sinne talven hyytäviin ilmoihin. Me olimme hyvin paljon ihan kotosalla ja se onkin meistä yleensä ihan parasta, kun saa pötkötellä rauhassa terassilla, nauttia oman pihan öttiäissadosta ja ottaa nokoset siellä, missä milloinkin huvittaa. Kamalan jänniä hetkiäkin meillä on ollut, kun niiden vieterisäärien lisäksi meidän pihassa on tehnyt tutkimusmatkoja myös kettu ja siili! Siili oli ihan jees tuttavuus, mutta se kettu oli aika viekkaan näköinen, vähän sitä piti varoen tutkia ikkunoiden läpi. Noi heittikin ilmaan, että joko sieltä karhu seuraavaksi meidän pihalle tulla tupsahtaa.. No, ehkei sentään. Palvelijoiden kesälomassa on kyllä sekin puoli, että kun he ovat niin paljon kotona, niin välistä ei mekään ehditä päivätorkkuja ottamaan. Onneksi noi olivat poissa pari kertaa sen verran kauan, että saimme univelat nukuttua pois ja sitten taas jaksoi. Kaikkinensa tuota kesälomaa voisi viettää aina kauemminkin, siitä olemme palvelijoiden kanssa harvinaisen samaa mieltä!

Kamera meillä oli netin lisäksi vähän jäähyllä loman aikana, olimme siis todellakin lomalla. Kerran pari kuitenkin kamera oli tarttunut mukaan ja tässä ehkä sellaisia hyvin kuvaavia kuvia perushellepäivästä sen jälkeen, kun aurinkoannos alkoi jo olla täynnä. Silloin tämä pensas vetää puoleensa kuin magneetti!

Oho, kumpikos meistä noin on kasvanut kesän aikana? Ehkei sitten kumpikaan, vaan kummallakin oli oma porras ja pensaskatos. Tää on niin kuin meidän ikioma pergola! Tosin, välillä kyllä olimme ihan samallakin tasanteella vaihtamassa kuulumisia. Sen edustalla on oiva paikka vähän oikaista tassuja ja pitää pieni tuumaustauko siitä, mitä seuraavaksi tekisi. Vaihtoehtoja on toki monia: mennä takaisin puskan suojaan, mennä suoraan aurinkoon, käydä vähän heinämaistiaisia ottamassa, napata öttiäinen jne. Huh, ihan siinä tuli hiki pohtiessa. Ja heti kun sopiva öttiäinen ilmestyi näköpiiriin, Säpsykkä oli tikkana pystyssä ja ei se öttiäinen montaa kertaa päässyt livahtamaan... Turkin huoltoakaan ei tietty sopinut unohtaa, pihakivetys sopii siihen varsin hienosti. Välistä saimme oikein hemmottelua, kun noi tuli ulos harjaamaan meitä, vähänkö se tuntuu ihanalle! Vähän vielä tähän sitten perusposeerausta, ilmeet toki eivät ihan passikuvatasoa, mutta hei, toi häiriköi meitä kesken loman, vaikka lupasi meille kamerarauhankin! Kissakamumme, mikä oli teidän kesänne kohokohta?

9 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Kesässä parasta ovat ilmassa lentelevät ja ruohikossa majailevat öttiäiset! :)
T: Kollo

Jenni kirjoitti...

Ihania kuvia - ja voi noita ilmeitä taas! Siellä asuu aika tiukkoja tyttöjä, aina ollaan niin tarkkaavaisen ja skarpin näköisiä!

Kesän kohokohdasta en tiedä, mutta kesän huonoin hetki on tiedossa sekä Cisun että Toton kohdalla: se oli se kauhea 4 minuutin soutumatka, tai oikeastaan veneessä meni ainakin 8 minuuttia, kun saaresta piti vielä palatakin. Huh.

Naukulan Mamma kirjoitti...

Ihania kuvia :) Kohokohta lienee mamman kotonaolo vaikkakin häiritsee päikkäreitä....

L-L ja L-tytöt kirjoitti...

Ompas mukava, että tekin palaatte kesälomalta takaisin blogimaailmaan. Kyllä Viiviä ja Sädettä onkin jo kaivattu <3

Kauniit kesäiset kuvat ja innokkaat ulkoilijat ovat mitä parhaimpia otoksia upeista rouvista. Kesäöttiäiset ovat pohjoisessakin saaneet kyytiä kun Lotta on vauhdissa. Lotan harmiksi tänä vuonna sääskiä ei vain ole käytännössä yhtään, verrattuna siis viime kesän hurjiin metsästysmuistoihin.

Saila kirjoitti...

Just toi! Varjossa lojuminen ja hepokatin metsästys aina kun sellainen osuu kohdalle! Ja vesimyyrät, TIETTY. Mutta ne on aina, talvellakin jos eteen osuu.
RANSU
Lämpö on parasta, auringossa lojuminen, auringossa saalistaminen ja auringonotto!
MUSTI Aurinkopantteri
Kesässä parasta on, kun on kerrankin tarpeeksi lämmin ja saa ihailla upeita kissakuvia ulkoelämästä nautiskelevista kisuista!
SAILA

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Moro! Meil on kohokohtia aina kun tulee vieraita! Koska ne on aina meidän vieraita, hehe :-D

(toim.huom. tai niin kissoille ainakin kerrotaan)

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä kuumasta Turusta!
Meidän kohokohdat oli matkat Pohjanmaalle; siellä sai pitkiä päiviä ulkoilua meren rannalla, ja kärpäsiä tuli syötyä niin, että ne jo ihan tympäsee. Marple on leikkauksen jälkeen alkanut syömään kunnolla ;) Kirjoittelen mun blogia tässä lähipäivinä, niin näette vähän lomakuvia.
PS. Meidänkin pihassa käy kettu, sen pisujälkiä on jännä haistella.
T:Columbo

Heidi kirjoitti...

Paavon ja Harmin kohokohta oli ehdottomasti saaressa mökkeily (niin kuin viime kesänäkin)!

Viivi kirjoitti...

Aika samanlaisia on meidän kissakamujen kohokohdat meidän omiin kohokohtiin verrattuna!

Cisu ja Toto: mä luulen, että te tarviisitte vauhdin hurmaa eli moottoriveneeseen pitäis päästä, tuollainen soutuveneily on ihan lällyä ja siksi te ette siitä tykänneet...