perjantai 23. toukokuuta 2008

Redcheetah's Siiri

Tästä se sitten alkaa. Mami lupasi aikanaan sellaisen 13 viikon kuvakavalkadin jokaisesta tenavastani ja se alkaa luonnollisesti esikoisesta eli Siiristä. Ideana on se, että jokaiselta viikolta on kuva ja sen kuvatekstinä on yläpuolella joku ominaisuus tai piirre kustakin tenavasta. Ominaisuudet eivät suoranaisesti kuvaa aina ao viikon tilannetta/tunnelmaa tai ylipäätänsä ao kuvaa, vaan enemmänkin sellaista yleisvaikutelmaa meillä oloajalta eli ensimmäiseltä 13 viikolta. Ja ovat hyvin objektiivisia ja varsin lyhyitä mielipiteitä. Mutta ehkä ne kuitenkin antavat vähän kuvaa siitä, millaisia SSS-joukkojen jäsenet olivatkaan.

Viikko 1 / Ensivaikutelma: Rauhallinen punainen esikoinen (miten pieleen ensivaikutelma rauhallisuudesta voikaan mennä...). Mutta kuitenkin niin sisarusrakas, että alkuvaikeuksista huolimatta jaksoi käydä tervehtimässä heti molemmat sisarukset.
Viikko 2 / Ensiluonne: Mä voin odotella, että muut ehtii syödä ensin... eikä se nisä ollut maailman napa myöhemminkään. Pyrki hyvin mielellään emon kaulaa vasten turvaan ulkomaailmalta.
Viikko 3 / Isukki: Pikkuhiljaa sylissä istuen se isukin sydän vallattiin. Omalla veikeydellään aiheutti monet naurut.
Viikko 4 / Mami: Nappasi ison palasen mamin sydämestä jo heti syntymähetkellä. Punaistahan sieltä toivottiin ja kun se tuli, niin mitä muuta voi tapahtua, kuin sydämen menetys? Lisäksi esikoinen on aina esikoinen.
Viikko 5 / Viivi-emon mielipide: Johan on sählä, eipä olisi alun jälkeen uskonut. Eihän tää pysy paikallaan edes pientä hetkeä. Otti siis todellakin takaisin alkupäivien "vahingon" siinä rauhallisuuden muodossa.
Viikko 6 / Ruokailu: Ihan kaikki käy. Siiri on kova touhuamaan ja energiaa menee, joten ei sitä ehdi siinä kiireessä pahemmin edes nirsoilemaan ruokien suhteen.
Viikko 7 / Hyppytaidot: Tahtoa on enemmän kuin taitoa. Mutta toisaalta, ei todellakaan välitä pikkukolhuista, ei kropassa eikä omassa ylpeydessä, vaikka joskus vähän huti laskeutuminen tai hyppy meneekin.
Viikko 8 / Hurmaustaidot: Säheltäjästä ei kukaan voi olla pitämättä. Lisäksi tyttö oli niin kova siivoaja, että kukapa ei puhtaana pitäjästä tykkäisi? Aina sellainen pieni pilke silmäkulmassa.
Viikko 9 / Hoivavietti: Hoitaa jos ehtii, yleensä ei ehdi. Mutta sinällään sitä hoivaviettiä on ainakin ollut, että ei juurikaan alkanut taistelemaan sisaruksen ollessa nisällä, vaan asettaa siskojen hyvinvoinnin oman hyvinvoinnin edelle.
Viikko 10 / Lempilelu: Turkoosinsininen karvapallo.
Viikko 11 / Höynäytyshelppous: Helppo höynäyttää, kun kaikki mikä liikkuu, on kiinnostavaa. Eikä jaksanut laittaa mieleen, että samalla huiskalla on jo pari kertaa yhden päivän aikana höynäytetty esim. syliin rauhoittumaan.
Viikko 12 / Luonne myöhemminen: Mä olen ihan joka paikassa ja teen ihan kaikkea, mä olen siis kokonaisvaltainen kisuli. Lisäksi mä olen suuri verhontappaja, muut eivät pahemmin verhoista kiinnostuneet, mutta mä kyllä olen kiinnostunut tutkimaan mm. niiden kiinnitysmekanismia ja materiaalia (Sen on uusi mummolakin saanut kuulemma jo huomata.)
Viikko 13 / Yleisvaikutelma: Joka paikan höylä ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita. SSS-trion ehkä kuitenkin "tasalaatuisin" kissa, kaikkea löytyy, mutta mitään ei ylikorostuneesti (paitsi ehkä sitä sähellystä...).

1 kommentti:

Karvalapset kirjoitti...

Voi miten ihana kuvatarina. Ihan nousee nostalgian kyynel silmään omiakin penskoja tämän innoittamana muistellessa.

Niin ne vaan kasvaa ja kauhean nopeasti kuluvat nuo viikot, mutta samalla on upeaa nähdä, miten hienoja ja itsenäisiä, ihan omanlaisiaan kissapersoonia niistä kehittyy.

*niisk*