perjantai 13. huhtikuuta 2012

Arkistojen aarteita

Silloin tällöin on kiva muistella menneitä, kuten esim. sitä, kun minä vähän innostuin leikkimään Säteen hännällä. No, jatketaan menneiden muistelua. Tässä linkki Isukki on yliveto - postaukseen. Pyydämme kiinnittämään huomiota erityisesti siihen osioon, jossa isukin kanssa luetaan yhdessä päivän polttavia uutisia. Noi sai päähänsä, että jatkuvasti joka päiväinen lehti on ihan turha kapistus, minkä ymmärrän siinä tapauksessa, että ne rahat käytetään minun ja Säteen hyvinvointiin (mitä kyllä hieman epäilen, että mukamas täysimääräisesti tapahtuisi). Näin ollen siis ison lehden yhdessäluku on ollut aika ajoin harvinaista herkkua. Mutta mihinkäs se vanha taito muka katoaisi, jos lehti eteen sopivasti sattuu - no ei yhtään mihinkään. Säde - pysy vaan siellä, mä tutkin ensin, onko täällä jotain pelottavaa, jota sinä et vielä saa nähdä... Kas näin, isukin huomio on taattu! Tää on meidän juttu isukin kanssa - nenunvaihto. Me ollaan ihan bestiksiä. Hmph, nyt mä kyllä taidan vetäistä hernettä pikku hiljaa nenään, jos ei isukin huomio siirry heti takaisin minuun! No just, tätähän mä tavoittelinkin, että isukin huomio kiintyy Säteeseen ja se rontti vielä valtasi aurinkopaikan ja kehrää niin ettei tässä omia ajatuksiaankaan kuule! Isukki, kumpi olikaan sun rakkain tyttösi - minä vai Säde...?? Kysynpähän vaan! Ja mitäs sitten tapahtui? Mami, voisitko viedä Säteen ainakin pois häiritsemästä. Niinpä, näin siinä sitten kävi, kun Säde tuli säätämään ja sotkemaan mun ja isukin välisiä kuvioita. Kiitti vaan Säde, mä joudun menemään kovalle kivilattialle nyt lehden päälle ja isukin selkäkin väsyy, kun hän joutui siirtymään lattianrajalle... Sihteerin huom. tästäkin tarinasta saisi kolme hyvin erilaista versiota riippuen siitä, kuka laitetaan kertojaksi (Viivi, Säde vai isukki).

Lisäksi toim. huom... kyseessä todella arkistojen aarteita ja menneiden muisteloita, kun tämä juttu oli jäänyt jostain syystä julkaisematta jokunen aika sitten. Mutta ei hätää, ei tilanne ole miksikään muuttunut! Lehdenluku on edelleen juurikin tätä kaavaa noudattavaa touhua. Lisätään vain siihen se, että erityisesti Säde tykkää viedä sarjakuvasivut aina mennessään.

ps. nyt taas lehti tulee - ja ah, niin aamuhetkiä. Isukki oikein ottaa aikaa kellosta, ehtiikö sekuntiviisari liikahtaa kaksi vai peräti kolme kertaa ennen kuin eka katti on lehden päällä!

4 kommenttia:

Naukulan Mamma kirjoitti...

Jostain syystä täällä päin on siirrytty jo aikaa sitten lukemaan lehteä sohvalle! Se on ainoa paikka jonne Helmi ei (yleensä) tule kanssani yhtä aikaa... Sinällään sääli, mutta pääseepä ainakin lukemaan lehden jossain. Hieno juttu ja hienot kuvat!

L-L kirjoitti...

Ihania kuvia. Just tuollainen halailija ja pussailija voi saatta omat ihmisensä hetkelliseen hämmästykseen. Miten joku voikin vaatia niin paljon ja olla samalla niin ihana?

Jenni kirjoitti...

Teillä on niin ihanat arkistot, että ne on katsottu moneen kertaan ja näytetty meidän isukillekin. Ja kuulkaa, me just haastettiin teidät!

t. Cisu ja Toto

Viivi kirjoitti...

Naukulan Mamma: teillä siis ihan samat tavat. Joskus palvelijankin on oltava itsekäs.

L-L: älä muuta kysy!!!

Cisu ja Toto (komistukset): haaste otettu vastaan ja sitä aletaan työstämään. Kiitos siitä!