tiistai 17. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen asioita

Saimme koratkomistuksilta Cisulta ja Totolta hyvän mielen asioita -haasteen. Haasteessa pyydetään listamaan asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Haasteeseen kuuluu jakaa ainakin kymmenen asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä ja jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää. Cisun ja Toton hyvän mielen asioita lukiessa tuli vähän väliä mieleen, että juu, niin meilläkin. Aivat totta - tästä tulee meilläkin hyvä mieli. Olemme ennenkin huomanneet paljon yhteneväisyyksiä tavoissa ja tottumuksissa ja nyt ne vaan korostuivat. Olemme siis varsin hyviä tyyppejä - me kaikki neljä! Tästä syystä siis nämä meidän jutut voivat kuullostaa vähän toisinnolta, mutta näin se vaan on!

1. Yöt: isukki saa hyvää mieltä kunnon yöunista, mami siitä, kun me käymme häntä hoivaamassa ja minä siitä, kun saan polkea sydämeni kyllyydestä ja sen jälkeen kömpiä mamin kainaloon peiton alle jatkamaan unia samalla mamin poskea hieman tassutellen. Säde puolestaan siitä, kun kaikki ovat koossa ja hän saa olla lähellä sekä mamia että minua.

2. Furminator: hrrrrhrrrhhrrrrrhhhhhrrrhhhr... se on koukuttavaa meille molemmille. Kisahan siitä tulee, kumpi pääsee ekana ns. hoitopöydälle, kun laite ilmestyy mamin käteen. Mamikin siitä nauttii, vaikka sanookin välillä, että onpas hankala harjata, kun katti kellahtaa onnesta kyljelleen ja toinen on puskemassa laitetta. Mutta ah - kyllä vaan tulee hyvä mieli ja olo, erityisesti näin keväisin, kun turkkia on tarvis vähän keventää.

3. Luonto-ohjelmat, erityisesti tipusista: sitä voi vapaasti päästää mielikuvituksen laukkaamaan ja kuvitella olevansa suuri savannikissa, joka päivästä toiseen napsii mitä maukkaampia paisteja ja kellahtaa sen jälkeen auringon lämmittämään heinikkoon päiväunille. No, totuus on tarua ehkä vähän arkisempaa, mutta näiden mielikuvitusleikkien jälkeen tavallinen kärpänen toimii vallan mainiosta värikkäänä tipusena ja auringon lämmittämä matonreuna savanniheinikkona. Hyvä mieli siitäkin tulee.

4. Ulkoilu: tämä on meistä enemmän se mun juttu. Ne tuoksut ja öttiäiset (öttiäisistä tosin Säde saa mua vieläkin paremman mielen). Voiko parempaa mieltä tullakaan kuin kaivaa kuoppa ulos ja helpottaa oloaan? Se multa ja hiekka vaan tuntuu niin paljon paremmalle tassuissa verrattuna niihin pelletteihin. Mä olen syntynyt ulkokissaksi, tosin en tälle pallonpuoliskolle talven suhteen - ihan kuin minun mamikin on tätä mieltä itsestään ja talvesta.

5. Hanasta loriseva vesi: se saa mut ekstaasiin.. voisin tuijottaa sitä tuntitolkulla ja aina välillä sipaisen tassulla vesivanaa ja sitten nuolaisen tassuun tarttuneen pisaran suuhun. Se on suorastaan hypnoottisen hyvän mielen tuova asia.

6. Jumppareppu: ei ole jumppareppua lattialla/pöydällä/penkillä/tuolilla, ellei sitä jompi kumpi meistä ole käynyt "koemakaamassa". Vaikka siinä kuinka on hihnaa ja vetoketjua, niin ei haittaa. Jumppareppu vaan on niin sopivan mallinen. Toki meille tulee hyvä mieli paperikasseista ja muistakin kissan mentävistä laukuista, mutta jumppareppu on ihan yliveto. Siitä tulee mamille ja isukillekin hyvä mieli sitä kautta, kun repussa sisällä olevat vaatteet on valmiiksi lämmitetty.

7. Pihan pikkueläimet: vaikka me kuinka kuvitellaan olevamme suuria petoja ja saalistajia, niin kyllä se vaan tule hyvä mieli ihan siitäkin, kun katselee pihan pikkueläinten touhuja. Jänis aiheuttaa jo jännitystä, kettu melkeinpä kauhua, naapurin kissa suunnatonta ärtymystä ja tipuset ja pikkupupuset sellaista pilkettä silmäkulmaan. Kaikkinensa kivaa ajanvietettä ja silloinhan tulee hyvä mieli!

8. Cosman kuivatut herkut: ei kissakaan kiitoksella elä, niin sanotaan. Cosman kuivatuista herkkupaloista tulee niin hyvä mieli kuin hyvä makukin, samoin hyvä olo massuun. Olimme näkevinämme, että uunituoreen zooplussa-tilauksen mukana lähti myös "Cosma-rivejä" - siitäkin tuli jo hyvä mieli.

9. Palvelijan jakamaton huomio ja erityisesti isukin maaginen kosketus ilman häiriötekijöitä (ml. mami): niin, tätä ei varmasti tarvitse enemäpää selitellä. Joskus vaan itse kukin tarvitsee olla kaiken huomion keskipisteenä ja silloin siitä tulee erityisen hyvä mieli kaikille osapuolille. Isukin kosketus on varmasti se kaikkein eniten hyvää mieltä tuova asia, myös mamin mielestä!!!

10. Keittiön jakkarat: niiden jalat ovat juuri oikeanlaista materiaalia poskipäiden hinkkaamiseen ja ne liikkuvat hinkkaamisen seurauksena sillein sopivan kolisevasti pitkin kivilattiaa johtaen yleensä siihen, että ainakin mami herää ja näin meillä on seuraa. Lisäksi keittiön jakkara assosioituu meillä lehden lukemiseen ja siitähän tuli todisteita jo viimeksi. Samoin joskus äärimmäisen hyvinä hetkinä keittiön jakkaralla istuva saattaa antaa superherkkupaloja meille, esim. kinkku- tai juustosiivu. Oikea hyvänmielen keskittymä siis!

Ja viimeiseksi, extrana ja kertana kiellon päällen, erityisen hyvää mieltä ihan meille kaikille tuo aurinkoinen päivä terassilla ja yhteiset lepohetket. Tämä on kiva haaste ja sen saa poimia kuka tahansa, mutta erityisesti haluaisimme kuulla hyvän mielen asioita seuraavilta - vähän siis poikkitieteellisyyttä ja mukaan tällä kertaa vähän muitakin kuin kissajuttuja.
1) Redcheetah's - kissala
2) Intiaani
3) nin - A - nin
4) Columbo ja Miss Marple

6 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Oi! Olemme aivan hämmästyneitä mutta hyvin iloisia. Hienon perusteelliset vastaukset ja kyllä, me kaikki ollaan ihan samanlaisia, etenkin kun otetaan vielä huomioon monta jo aiemmin ilmennyttä samankaltaisuutta. :)

(Paitsi että yhden asian suhteen Cisu on ihan erilainen kuin kaikki muut: se tänäänkin ihan suuttui, kun ei päässyt ulos katsomaan kettua!)

t. Cisu ja Toto

Saila kirjoitti...

Onpas teillä mukavat hyvän mielen asiat, näistä tuli lukiessakin hyvä mieli! Olette söpöt siellä terassilla torkuilla ♥

intiaani kirjoitti...

Jee ihania ♥ mäkin jo ehdin kirjoittamaan omia hassutuksia.

nina kirjoitti...

Tuli hyvä mieli noita teidän listojanne lukiessa :-)

Kiitos, otan hyvillä mielin haasteen vastaan ja laadin oman listani nin-A-nin -blogiini. Tervetuloa kurkkimaan, jahka saan listani valmiiksi!

<3

Viivi kirjoitti...

Kettu... hui joo, ei kiitos. Cisu on kyllä rohkea!

Kiitos Saila - me ollaan söpöjä, me tiedämme sen ;-)

Intiaanille meni jo kommentti kivasta listasta ja ninan listaa odotamme suurella mielenkiinnolla!

Naukulan Mamma kirjoitti...

Hienoja asioita !