keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Kolme viikkoa täynnä

Tenavat ovat nyt kolme viikkoa vanhoja! Ja onhan muutos varsin huikea siihen kolmen viikon takaiseen tilanteeseen ja tenavat ovat ihan mielettömän virkeitä ja reippaita. Eilen illallakin mun koko aika meni siihen, kun piti vahtia, ettei kukaan pääse putoamaan reunan yli. Olen nimittäin vakaasti sitä mieltä, että vielä ei ole aika omin voimin ilman mun kantoapua kohdata suurta maailmaa...

Kuvagalleriaan blogin vasempaan reunaan on lisätty nyt myös viikon kolme kuvakansio. Sinne on ikuistettu tällä kertaa myös kuvia pelkästään minusta! Kuvia on otettu sunnuntaina 10. ja tiistaina 12. päivä. Eilisessä kuvaussessiossa Sisu kunnostautui poseerauksessa eli hänelle pitää saada lisää tätä peppu kameralle -geeniä maidon välityksellä. Kaikista saatiin kuitenkin jonkinlainen poseerauskuvakin, jonka toi sihteeri kelpuutti tänne blogiin näkyville. Kuten kuvat ehkä vähän paljastaa, niin ihan kaikki saa nyt pienet silmät hämmästyksestä ymmälleen:Lisäksi tässä taas pieni tassutteluvideo, jossa on jo pientä leikinpoikastakin havaittavissa:


Olen muuten huomannut, että mun nisistä on alkanut tulla hyvinkin erilaisia maitokoostumuksia. Ilmeisesti mami sekoittelee omia keitoksiaan mulle niin, että välistä maidon vaikutus näkyy eri tavoin. Lyhyesti analysoituna on löytynyt ainakin nämä maitotyypit:
  • Nukkumattimaito: tenava nukahtaa nisälle niin, että mä olen jumissa "puoli päivää" siinä, koska en kuitenkaan raaski herättää tenavaa.
  • Hepulimaito: maidon vaikutuksesta tulee ihmeellisiä höpöilyhyppyjä välillä suoraan eteen- tai taaksepäin ja yleensä ihan sivuttaissuunnassa. Hepulimaidon sivuvaikutuksiin kuuluu myös horjuva tanssahtelu takajaloilla. Tämä tosin päätyy yleensä siihen, että tenava makaa pitkin pituutta maassa.
  • Vauhtimaito: aiheuttaa epämääräistä vauhdikasta sinkoilua ympäri pesää ja päin pesää. Ei mitään suunnitelmallista toimintaa, sen kun vauhdilla johonkin suuntaan.
  • Mökömaito: tämä aiheuttaa sen, että tenava menee ruokailun jälkeen istumaan pesän nurkkaan tai sitten piiloutuu mun hännän ja takajalan väliin. Helpottaa yleensä vasta sen jälkeen, kun hepuli- tai vauhtimaitoa saanut sisarus törmää mököilijään ja puree vähän vauhtia mököilijään.

1 kommentti:

Virve kirjoitti...

Aivan ihania ipanoita! Voiko suloisempia nassuja ollakkaan!
Rapsutuksia iso kasa!

Hyvää ystävänpäivää!