perjantai 19. elokuuta 2011

Dilemma

Elämä on suuria valintoja täynnä. Välillä valinnat ovat kamalan haastavia. Ensin näyttää, että ei noi palvelijat ymmärrä, sitten ne toteuttaa meidän haaveet ja sitten tuleekin lisää liikkuvia osia ja taas ollaan haastavan valinnan edessä. Vakavaa? Kyllä, kun katsoo pikkukissan näkökulmasta ja on kyse päiväunienottopaikasta. Mutta onneksi kuitenkaan ei ole kysymys ns. elämästä ja kuolemasta... Ja mistä siis onkaan kysymys?

No, meillä on ollut yläkerrassa sellaiset tosi kivat nojatuolit, joissa me Säpsykäisen kanssa otetaan hyvin usein päikkäreitä. Olemme salaa haaveilleet, että josko nämä saisi tuonne lasiterassille, niin jo vain olisi täydellinen olotila päikkäreille. Kas kummaa, joskus kun oikein toivoo, niin toive toteutuu. Eräänä kauniina lauantaina mami alkoi "riehumaan" ja vanhat terassikalusteet "ulkoistettiin" ulkoterassille ja da-daa, yläkerran nojatuolit ilmeistyivät niiden tilalle. Vähänkö me oltiin onnellisia ja niin ylpeitä mamista, joka ymmärsi meidän toiveet. Ja kyllä uni maistui!

Mistäs se dilemma sitten? No siitä tietenkin, että nyt näiden nojatuolien tilalle yläkertaan ilmestyi toiset tuolit ja täytyy sanoa, että oikein ovat kissan vartalolle sopivat, oikeat laiskanlinnat. Nyt sitten on sama ongelma edessä, miksi nämä eivät ole lasiterassilla? Yritin hienovaraisesti mamia katsoa sillä silmällä, mutta hän hokasi heti ja tuli tiukka vastaus, nämä uudet ovat ylhäällä ja piste. Höh. Nyt on kamalan vaikea valita, mennäkö vanhalle nojatuolille terassille vai olla uudella yläkerrassa. Elämä on suuria valintoja täynnä.

10 kommenttia:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Ihmiset aina sanoo, että kaikkee ei voi saada. Seuraava kysymys: "MIX?" Ikinä ei löydy siihen mitää järkevää vastausta! Nää on sitten kuulemma fiksumpia kuin moni muu eläin. Daa!??

Naukulan Mamma kirjoitti...

Niin on elämä täynnä vaikeita valintoja!

Heidi kirjoitti...

Sanoisin, että teillä on aika paha ongelma! Mutta toivottavasti teille ei koskaan käy niin, että päiväunet jäävät vajaiksi, kun ravaatte yläkerran tuoleista terassille ja sitten taas takaisin ylös!
Silloin kyllä noiden tuolien sijainnille pitää tehdä jotain... kaikki tuolit terassille, mutta mitäs sitten yläkertaan, taas uudet tuolit, jotka pitää viedä terassille? Vaikeaa on!

Viivi kirjoitti...

Juu, tässä on ollut riskinä, että valinnanvaikeuden vuoksi päikkärit jää vähän levottomiksi. Nyt ne vielä keksi viikonloppuna siirtää yläkerran kiipeilypuuta eri paikkaan ja nyt on vähän pohdinnassa se, oliko siirto toivottu vai ei. Huh, kun rankkaa!

Jenni kirjoitti...

Ehkä teidän pitäisi laittaa yksi uusi ja yksi vanha tuoli sekä partsille että sisälle? Sitten olisi vaihtoehtoja molemmissa paikoissa.

Viivi kirjoitti...

Jenni - äärimmäisen fiksu ehdotus, mutta koitas kääntää mamin pää, joka on niin tyytyväinen nykytilanteeseen..... Ei se kyllä meitä nyt suostu ajattelemaan!

Ritva kirjoitti...

^Nyt mami on "aika" itsekäs..

Viivi kirjoitti...

Ritva-täti, niin on! Sinä sen sijaan olet hyvin viisas! Paroni-veljeni kertoi, että olet luvannut siirtää teidän olohuoneen sohvan ulkoterassille, jotta teillä kisuleilla on hyvä pötkötellä siellä ulkoilun lomassa.... ;-) Olemme kyllä nyt kateellisia!

Ritva kirjoitti...

^Viivi, olet jo varmaan vuosien varrella oppinut, että veljesi tuppaa "vähän" liioittelemaan jutuissaan... ;-)

Viivi kirjoitti...

Kyllä Paroni nyt pettyy... hän oikeasti luuli, että olit luvannut... ilkeä ihminen, samaa sarjaa meidän mamin kanssa ;-)