perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kotivideosaastetta tuutin täydeltä

Mami intoutui heilumaan ton meidän ns. videokameran (huom. pois se etuliite video...) kanssa ja tässä teillekin tuutin täydeltä erilaisia tilannepätkiä meidän touhuista eräänä arkisena iltapäivänä.

Ensimmäiseksi sellainen osuva osoitus siitä, että vaikka Saaga ehkä lapsistani on vähän varovaisempi, niin kovaa kuria Saaga kyllä pitää ja haluaa opettaa siskonsa hyville tavoille. Tuohon kurinpitoon viittasinkin jo aiemmin sillä, että Saagalta ei muut herkkupaloja vie ja ei muuten vie sitä karvapalloakaan. Tässä on kyse siitä, kun Saaga haluaisi hyvän aterian päätteeksi rauhassa suorittaa pesut, mutta kun Siiri tulee häiriköimään ja meinaa siis unohtaa tärkeän toimituksen. Saaga päättäväisesti ojentaa Siiriä ja lopulta kaikki pesevät kiltisti itsensä ennen siirtymistä riehumisvaiheeseen.

Ja sitten siihen riehumisvaiheeseen. Tähän viittasin myös jo aikaisemmin eli ihailkaa mamini taituruutta! Hän leikittää meitä kahdella lelulla ja lisäksi vielä kuvaakin. Joo, kyllä se kamera vähän heiluu sinne sun tänne, mutta suurin piirtein ovat lapsoset onneksi kuvassa. Henna oli kyllä tosi ihana, kun toi tuon sinisen pallonarusysteemin. Ja erityiskiitos niistä herkkuraksuista, ne laittavat tenavat ihan sekaisin...

Siiri ottikin aitiopaikan huiskaleikin tähystämisen suhteen ja lopulta onnistuu omimaan mamin huomion ihan kokonaan itselleen.

Huiskanvetokisassa Säde johtaa tämän jälkeen 1 - 0 mamin suhteen. Jos laittaa äänet oikein kovalle, voi kuulla sen, miten huiskanvetoa säesti Säteen hurja murina ja pörinä ja mamin erikoinen vastaveto eli hihitys... Jälkimmäinen onneksi jäi Säteen pörinöiden "varjoon".

Sitten on vuorossa Saagan palloharjoitukset. Kiinnittäkää erityishuomioita siihen, kuinka nopeasti pallon Saaga nappaa ilmasta. Juu'u, se menee niin nopeasti, että meinaa jäädä näkemättä!

Tässä sitten koko kolmikon höseltämistä. Lähinnä siinä keskitytään ihmettelemään sitä, kuinka Säde roudaa pyydystämäänsä huiskaa ympäriinsä.

Ja lopuksi rauhoittuminen... Näytän tässä hyvän esimerkin siitä, kuinka yhden nukkuvan tenavan unet voidaa turvata kahdelta vielä virtaa sisältävältä tenavalta. Siihen tarvitaan vaan vähän emon hermoja ja heiluva häntä. Pari minuuttia tätä ja kas kummaa, uni alkaa lopulta onneksi tulla myös kahdelle muulle.

Ei kommentteja: