tiistai 11. elokuuta 2009

Elämän epäoikeudenmukaisuus

Lupasimme taannoin pikkuprinsessojen kuulumisia uusista kodeistaan. Viime ajat ovat olleet meille hyvin rankkoja ja tästä arvannette, että kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Aloitetaan kuitenkin iloisilla uutisilla, molempien kotiutuminen on mennyt loistavasti ja uusien kotien ihmiset on kiedottu tehokkaasti pikkutassujen ympärille. Se lämmittää meidän mieliä kovasti. Viola on saanut elämän alkutaipaleen oppeja isomummolta ja Vilja – tai siis Miss Marple – on saanut Columbosta maailman parhaan isoveljen!

Mutta mutta, Violan kohdalla sitten tuli tämä elämän epäoikeudenmukaisuus kohdalle – ikään kuin tämä pentue ei olisi sitä epäoikeudenmukaisuutta jo riittävästi kohdannut alkutaipaleella. Lainaamme tähän pitkälti Ritvan aby-somali-ihmisten keskustelupalstalle kirjoittamasta viestistä.

"Jokainen kissaharrastaja tietää, että rokottaminen ei ole riskitöntä. Meille monelle on tuttuja rokotuksen jälkeiset väsymys- tai vastaavat oireet ja näitä välttääksemme moni onkin rokotuttanut kissansa elävällä rokotteella, Purevax-rokotteella. Tähän päädyttiin myös V-pentueen kohdalla, kun aikaisemmat pentueet ovat aina olleet enemmän tai vähemmän väsähtäneitä Fel-o-Vax –rokotteen jäljiltä. Valitettavasti tämän keväisessä Purevax-erässä on ilmeisesti ollut jotain vikaa, kun siitä on useammallekin pentueelle tullut rokotuksen jälkeisiä herpes-oireita.

Näin tapahtui meillekin.. Kaunis sininen Viola-tyttönen sai silmäoireita 5 päivää tehosterokotteen jälkeen, joita aluksi hoidettiin tietenkin bakteeripohjaiseen tulehdukseen toimivilla tipoilla. Kukapa olisi epäillyt herpestä, kun kaikki ’ympäristön’ (entinen ja nykyinen koti) kissat ovat terveitä. Luonnollisempi syy oli, että ’johonkin’ se on törmännyt. Silmätulehdus ei vaan ottanut parantuakseen ja silmään tulikin haavauma. Silloin tuli herätys, että nyt on vakavammasta tilanteesta kyse. Violan kohdalla hoito osattiin aloittaa liian myöhään ja valitettavasti haavauman saanut silmä puhkesi, jolloin se jouduttiin poistamaan. Monta päivää mentiin rajoilla, että selviääkö se toinen silmä, johon virus oli myös levinnyt. Nyt tilanne näyttää hyvälle ja kaunis Viola elää vauhdikasta pentuelämää yksisilmäisenä."

Erityisen surulliseksi asian tekee se, että ikävistä asioista ei puhuta ääneen. Herpes-tapauksia on ollut muillakin nimenomaan Purevax-rokotteen jäljiltä ja meille on niitä tullut tietoon vasta tämän tapauksen jälkeen viime viikolla. Jos Purevax-rokotteen aiheuttamista oireista olisi puhuttu avoimesti, ei V-lapsukaisiakaan tietenkään olisi kyseisellä rokotteella rokotettu. Jälkikäteen on helppo jossitella ja muttitella, mutta valitettavasti Violan silmää se ei tuo takaisin tai poista Violan fyysisiä ja lähipiirin henkisiä kärsimyksiä. Toivomme todella, että myös ikävistä asioista puhutaan avoimemmin. Ihmismieli vaan on sellainen, että onnistumisista ja hienoista saavutuksista on niin paljon mukavampi puhua. Palkinto on suuri, jos sillä avoimuudella voidaan välttää edes yksi sairastunut silmä tai muu vastaava ongelma. Kannanottoamme ei tule ymmärtää väärin, ketään emme syyttele, mutta avoimuutta peliin, sitä totisesti toivomme ja sitä, että Purevaxia boikotoidaan!

Mutta kuitenkin, ennen kaikkea toivomme tietenkin Violalle äärimmäisen pikaista paranemista ja sitä, että Viola pääsee nauttimaan pentuajan touhotuksesta täysillä voimilla ja hyvällä mielellä. Ja lisäksi Miss Marplelle toivotamme menestystä painiotteluihin vielä kolme kertaa isomman Columbon kanssa – kyllä se Columbo vielä selättyy – vaikka älyllä, jos ei voimalla (muista vaikka, kuinka Viola-sisko sinua huijasi taannoin aurinkosumopainissa…).

Lopuksi vielä Ritva ottama kuva Miss Marplesta yhdessä isoveljensä kanssa.

8 kommenttia:

-Miia & Santeri kirjoitti...

Voi itku kuinka ikävä kuull :( Isosiskot Siiri ja Saaga lähettävät valtavasti voimahaleja Violalle ja Violan uudelle perheelle!

Karvalapset kirjoitti...

Voi ei :(
Voimia teille kaikille ja tassutuksia Violalle. Onneksi tyttö on sisukasta sukua eikä varmastikaan anna pienen eroavaisuuden haitata menoa.
Hirveältä kuitenkin varmasti tuntuu, kun ihan kirkkaalta taivaalta rysähtää tuollainen tilanne. Onneksi kipu ja suru hälvenee aikanaan ja tilalle tulee taas paljon hyviä hetkiä.

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Ui ei, kuinka kamalaa *kyynel*.
Paljon tassutuksia sinne Annelle ja pikkuiselle Violalle tätä kautta!

Todella upeasti toimittu kirjoittamalla tästä yleisesti, en ole meinaan minäkään kuullut että on tullut tällaista vastaan Purevaxin kanssa.
Linkitin heti sivunne 5.3.08 omaan blogiini kirjoitettuun rokotustekstiin jossa suosittelin sillä hetkellä olleiden tietojen nojassa ko. rokotetta.

Anne ja Proximat kirjoitti...

Kiitos kaikille haleista ja tassutuksista! Viola voi tällä hetkellä hyvin, kunhan vain saadaan silmän poistohaava paranemaan kunnolla. Liekö sekin pitkittynyt mätäkuun ansiosta? Kunhan se on parantunut ja karva hieman kasvanut, Viola-neidinkin kuvia saadaan toki tarjolle. Hieman hätkähdyttävältä se näyttää, mutta kauniilta silti kuten ennenkin. Myöskään sen vauhdikkaita leikkejä toisen silmän puuttuminen ei tunnu haittaavan yhtään -pennut sopeutuvat nopeasti! Enemmän harmia tuntuu tuottavan kauluri, josta tosin toivottavasti pian pääsemme eroon...

Outi kirjoitti...

Voi toivottavasti kaikki tästä eteenpäin menee hyvin. Yksi silmä ei elämää jarruta, aiheuttaa vain pienen opetteluajan, kun sen jälkeen näkee hieman eri tavalla. Meidän edesmennyt Sara koiramme eli pitkän ja onnellisen elämän - yksisilmäisenä. Kunhan nyt vaan kaikki tosiaan menisi hyvin tästä eteenpäin. Pidetään peukkuja.

Risu kirjoitti...

Ei olla teitä unohdettu!
Nyt kun täällä taas käväistiin, olikin vastassa uutinen, jota halutaan kommentoida SUURELLA SYDÄMELLÄ:
onneksi toinen silmä pelastui!
Sanotaan, että elimistö kompensoi puutteensa. Ehkäpä yhdellä silmällä näkee tarkemmin!

Niina kirjoitti...

Hei!

Löysin tämän blogin kun hankin vastikää ensimmäisen rotukissanpennun, maatiaisia on aikaisemmin mutta heillä ei pentuiän jälkeen ole rokotuksia ollut :(

herätti mielenkiintoa oletko myöhemmin kuullut jotain tuon rokotteen aiheuttamia komplikaatioita/oireita?
Pentue mistä kissani tuli kärsi enemmän ja vähemmän erillaisista oireista, ensimmäinen rokote nimenomaan purevacilla ja sen jälkeen elävällä rokotteella. Nyt jännäämme yhden pennun silmän puolesta :(

Susanna Järvinen kirjoitti...

Hei, voi kuinka ikävä kuulla! Toivon todella, että silmä säästyy ja pentu paranee!! Tiedän tuon tunteen... En ole kuullut komplikaatioista, en ole kovin aktiivisesti enää muutoin mukana kuin siis nauttien omista tassuttajista. Kasvattajalta kysäisin, ja hänkään ei ole kuullut nyt ongelmista, kovasti sitä rokotetta suositaan kuulemma. Mutta kannattaa ehdottomasti informoida ja ns pitää meteliä oireista... Kovasti tsemppiä ja peukut on täällä pystyssä!