keskiviikko 6. elokuuta 2008

Vedenvalloittaja Säde

Mitäs ihmettä Säde sitten puuhasteli mökkikeikalla? Sillä sitä uutta vasta siellä olikin, eihän Säde ollut ennen sitä isoa vesiastiaakaan nähnyt. On se muuten jännä, että meillä kotona yritetään tuputtaa meille vettä sellaisista pikkukipoista ja toisilla ne vesikipot ovat sitten niin suuria, että toista reunaa edes näy ja siellä jopa huristellaan veneilläkin. Tasan ei käy onnen lahjat. Arvatkaas mitä tässä alla olevassa kuvassa tapahtui? No tämä oli helppo, myönnän. Tässä on kyse Säteen ensitapaamisesta tämän järveksi kutsuttavan ison vesiastian kanssa. Vähemmästäkin on häntää pörhistelty, saatikka tästä! Vähän oli tenava ihmeissään myös siitä itsensä näköisestä vähän "heiluvasta" kuvatuksesta, joka sieltä järvestä häntä takaisin katseli. Lievästi uteliaana ja joka paikkaan tassunsa tunkevana tyttönä piti tietty vettä kokeilla ennen kuin sitä voi maistaa.
Kokeilun tuloksesta kuva puhukoon puolestaan.. Ei ollut "ensipuraisu" ihan saman tuntuinen kuin mitä kotivesi on, jota siis myöskin pitää aina ensin tassulla koskettaa lämpötilan tarkastamiseksi. Muutenhan voi vaikka yllättäen kurkku paleltua tms. Ison veden ensipuraisu oli tosiaankin sen verran hämmentävä, että parit taka-askeleet piti Säteen ottaa miettimään sitä, että voikos tuosta kupista juoda ollenkaan ja miten siiten noin niin kuin muutenkin pitäisi suhtautua. Kauniilla kalliolla oli hyvä selvitellä ajatuksia. Ja kuten varmaankin arvasitte, niin ei meidän Sädettä mikään pidättele. Sinnehän se meni hetken tuumaustauon jälkeen ja maistoi. Pärski ja maistoi taas uudestaan. Pärski ja meni ihan veteenkin seisomaan ikään kuin pysäyttääkseen sen veden heilumisen. Säde siis vei selätysvoiton isosta vedestä!

2 kommenttia:

Sanna ja Fanni.. taas :) kirjoitti...

Ihana, tuossa ylimmäisessä kuvassa Säteen häntä! :) Ja muutenki tietty koko misu on täydellinen! Luonnollisesti! :)

Karvalapset kirjoitti...

Pilvi-täti onnittelee rohkeaa Säde-tyttöä!!!

Ensikohtaaminen meren kanssa oli Pilville aikamoinen kokemus, kun ei se valtava suolainen vesimassa totellut ja tyyntynyt astelukelpoiseksi vaikka kuinka kovaa ja kiihkeästi sille olisi huutanut.

Kovin on siis Säde rohkea, kun uskaltaa noin vaan ison veden kitaan astelemaan. :) *aplodeja!*