keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Miten masun kanssa voi nukkua

Lupasin vähän kuvakoostetta siitä, kuinka masun kanssa on tullut toimeen muualla kuin vain siellä saunatyynyn päällä. Ensiksi pientä tilannetietoa, painoa minulla oli maanantaina noin 3,6 kg eli nousua lähtötilanteeseen on 1,3 kg, ei hassummin siis. Tiputtelua olen jatkanut, mutta edelleenkin olen erittäin virkeä (kuulemma liiankin leikkisä...) ja syön hyvin. Sitä inhaa kuumemittariakaan ei ole onneksi näkynyt.

Ensimmäisenä kuva siitä, miten uni maistui ihka uudessa pesässä (joo, pesälle ei kannata antaa kauneuspisteitä... jos olisin itse päässyt suunnitteluun mukaan, olisi värimaailma ja pintamateriaalit olleet jotain ihan muuta... mutta kun ei mun mielipidettä ikinä mistään kysytä...). Mutta kuten näette, uni tulee oikein hyvin. Osallistuin pesän pehmustamisen testaamiseen hyvin tiiviisti, jolla varmistin juuri oikean kerrostuman eri materiaaleille. Eilen mami vielä viritteli siihen lisäpehmusteita ja jo vain kelpasi yöllä siinä köllötellä.

Edelliseen vielä liittyen, onneksi olen niin sikeäuninen ja en näe painajaisia jokseenkin kummallisista seinistä.... Nyt pesä on sijoitettu mun ehdottomaan lempparihuoneeseen Pacon käynnistä lähtien eli saunaan. Ilmeisesti noilla on toiveissa, että jotenkin ottaisin sen mun vakipaikaksi tässä viikon sisällä... Noh, katsotaan nyt, miten siinä käy.

Sitten toinen aika jännä paikka, nimittäin kulmasohvan nurkka ja se ihana tyynykasa siinä nurkassa. Sinne on hyvä piiloutua joko kokonaan pienen masun kanssa tai sitten nyt isomman masun kanssa nukkua sellaisessa puolittain istuvassa asennossa, missä masu ikään kuin vajoaa tyynyjen sisään.


Mamin etumuskin täyttää harvoin ja valittuina hetkinä ne kriteerit, jotka levähdyspaikalta nyt olen vaatinut. Isukki on siinä paaaaaaljon parempi ja yleensä olenkin huristelemassa isukin hellässä huomassa ja voih ja aah, kun isukki hellästi rapsuttelee mua mahasta. Ekstaasiin.... Mutta siis, kyl tääkin menettelee isukin puuttuessa.


Tässä sitten saunatyynyn ja isukin lisäksi topkolmen joukossa oleva kolmas paikka eli puukori takan ääressä, mikäli puukori on tyhjä ja mikäli takassa on tuli. Tässä on hyvä köllötellä kyljeltään ja antaa lämpöhoitoa masussa asustaville.

Tosin tässä kohtaa en voi olla kommentoimatta sitä, että kyljellään ollessani mami yleensä tuijottelee ihan haltioissaan mun masua ja sen liikehdintää. Kyllä minäkin mieluusti tuijottelisin sitä, kun JONKUN MUUN masua ja kylkiä monotetaan useamman jalan voimalla sisältä päin. Varsinkin tuossa mun vasemmassa kyljessä tuntuu olevan joku tuhatjalkainen energiapakkaus. Jos saan joskus tilaisuuden vaihtaa pari sanaa tämän tyypin kanssa, niin pieni kehityskeskustelu ja käytöskoulu on kyllä paikallaan.

Mikäli puukori on täynnä, niin sitten yleensä asetun siihen näin tai sitten vielä rennommin kuten edellisessä päivityksessä oli esimerkki:


Myös meidän olohuoneen matto on ihan jees. Siinä voi köllötellä myös kyljeltään, mutta yleensä olen kyllä erinäköisissä massu mattoa vasten olevissa sammakkoasennoissa, kuten alla. Välillä jalat ovat harallaan ja välillä yritän kannatella itseäni jaloilla. Silloin on vain vähän hankala nukkua.

Tässä kylkiasennossa on se huono puoli, että matto ei anna riittävästi periksi mahalle ja tulee tällainen räjähtämäisillään olevan ilmapallon tuntuinen olo.

Mutta siis, päivä menee hyvin nopeasti keksiessä mitä erilaisimpia asentoja... Iltaisin meillä on muuten sellainen mamin "kissaksi ja hiireksi" kutsuma leikki, jossa mami yrittää kamera kädessä tulla mun perässä ja ottaa ylhäältä päin kuvaa mun masusta ja minä joko kipitän piiloon tai sitten pötkähdän nukkumaan. Se on hauskaa ja toistaiseksi olen käytännössä voittanut tämän leikin, kuten kuvista näkyy =)

3 kommenttia:

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Kiva kuulla että masuasukit ovat tiiviisti hellän mamin hoivassa karvojen alla edelleen!

Enää alle viikko taitaa olla H-hetkeen, täällä jänskätään jo mitä tuleman pitää!

Viivi kirjoitti...

Masussa tosiaankin ovat edelleen ja tänään torstaina tuli 60 vrk täyteen, joten vähän voi alkaa jo "hengittää" vapaammin... Mutta kyllä ainakin tuota mamia myös jännittää... =) Eilen mä innostuin tanssahtelemaan kahdella jalalla, olipa jännä tunne verrattuna siihen, kun sen teki ilman tuota pallomasua. Onnistuivat senkin kuvaamaan, joten todistusaineistoa tulee perästä...

Anonyymi kirjoitti...

Vau, hienoja nukkuma-asentoja ratkaisuja. Magee laatikkokin sulla, lukee oikein handle with care, pitää ihan paikkansa. ;)
Tsemppiä noiden massuolioiden kanssa!