perjantai 4. huhtikuuta 2008

Pikkukisun vaikeita päätöksiä

Säde on meidän perheen telkkarifani. Olenkin jo vähän ollut huolissani sen suhteen, alkaako toi mami perimään Säteeltä osuutta tv-lupamaksusta.. Sitten minulla on kyllä ongelma edessä, koska tuo tulopuoli on vähän heikonlaista ollut viime aikoina. Ei oikein näyttelyruusukkeitakaan ole tullut, joita voisi realisoida. Mutta pidetään peukkuja, ettei tarvii lähteä tienaamaan osuutta. Jos vaikka oikein suloisesti kehräisi ja leipoisi.

Niin, eksyin taas otsikosta. Tyypilliseen tapaansa Säde istui tässä eräänä iltana kirjaimellisesti nenu ruudusta kiinni, tällä kertaa tuijottaen jääkiekkoa.

Päättämisen vaikeus liittyi siihen, että Säteellä oli suunnattomia vaikeuksia päättää, kumman joukkueen puolella hän on: Jokereiden vai Bluesin. Ensin näytti siltä, että Blues olisi vienyt voiton, mutta kuitenkin se tassu tunsi suurta vetovoimaa myös Jokereita kohtaan. Näin jälkikäteen ajatellen tietenkin voittajan puolella olisi mukavampi olla. Tässä tilanteessa Säde pitkällisen pähkinnän jälkeen päätyi siihen, että hän on puolueeton sivusta tarkkailija (lue: kommentoija ja tuomareiden päätöksiin kärkkäästi puuttuva sekä pelaajien pelisilmää kyseenalaistava). Annetaan Säteen puhua jatkossa.

Hei haloo pahvipää, tää oli ihan selvä paitsio. Etkä sä nyt oikeasti nähnyt linjatuomari, että sininen kaveri oli väärällä puolella viivaa. Katso nyt, ukkeli oli tossa, kun kiekko lähti tuolta. Ei voi olla tottaaaaaaaaaaaa! Olisko syytä ottaa vahvemmat piilarit käyttöön?


Eijeijei, ei tää ollut maali. Katsokaa vaikka, maalivahti nosti tahallaan maalin pois paikaltaan. Ei tätä voi millään hyväksyä. Ja mitä, videotuomarikaan ei nähnyt sitä, minkä minä näin kilometrin päästä. No johan on markkinat, tosin sitä toi peli näyttää olevan enemmän kuin kisa pääsystä finaalin. Ei oo ihme, jos ei MM-titteleitä tipu...

Ei tästä tule mitään, ei noi osaa tuomaroida, ja ei ne kyllä osaa pelatakaan. Siiri ja Saaga, voisitteko tulla apuun, niin saadaan tuohon jotain järjestystä? Pliis! Kyllä niillä hiirillä ehtii leikkiä myöhemminkin.

Aina pitää kaikki hoitaa itse, ei noista sisaruksista tähän ole apua. Mä vähän aikaa tässä tarkkailen tilanteen kehittymistä ennen kuin teen lopulliset johtopäätökset, mitä tälle pelille pitäis tehdä. Ok, nyt toi menee tuota kautta. Aha, heitti sitten kaverin ohi mennen reunan yli, olipas tosi reilua.

Ja se on siinä. Näin minä hyppään, nappaan kiekon, syötän sen itselleni, lauon ja MAALI! Säde johtaa 1-0 Jokereita ja Bluesia vastaan. Itseoikeutettu jääkiekkokissamestari - Säde! Palkintoja? Kunnianosoituksia?

Hurjan pelin jälkeen maistui sitten uni. Ei tarvittu edes neuvoa-antavia jälkipelien muodossa, vaan suoraan katsomosta mamin syliin ja pienen kehräyksen siivittämän unten maille seuraavia matseja voittamaan.

On se Säde niin lutunen, eikö totta?

2 kommenttia:

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Ihan!!!
Jokos se Säde on vallannut sylin lopullisesti, vai vieläkö mietitään ;-)?

Kuu-Katjaana kirjoitti...

-a


:D:D:D